A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доросинівська громада
Волинська область, Луцький район

Постанова №7 ДОРОСИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ ЛУЦЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ Про визнання повторних виборів депутатів Доросинівської сільської ради Луцького району Волинської області в багатомандатному виборчому окрузі

Дата: 24.11.2021 16:37
Кількість переглядів: 6905

МІСЦЕВІ ВИБОРИ

24 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ

 

ДОРОСИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА

ТЕРИТОРІАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ЛУЦЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

ПОСТАНОВА

 

 

с. Доросині

 

"24" листопада 2021року                                                                          № 7

 

 

Про визнання повторних виборів депутатів Доросинівської

сільської ради Луцького району Волинської області

в багатомандатному виборчому окрузі № 3, призначених

на 21 листопада 2021 року, такими, що не відбулися,

та призначення повторних виборів депутатів

у відповідному виборчому окрузі.

 

Постановою Доросинівськоїсільської територіальної виборчої комісії Луцького району Волинської області (далі–Доросинівська сільська територіальна виборча комісія) від "16" липня 2021 року № 2 на 19 вересня 2021 року було призначено повторні вибори депутатів Доросинівської сільської ради Луцького району Волинської області в багатомандатному виборчому окрузі № 3, а також оголошено про початок виборчого процесу відповідних виборів із "31" липня 2021 року.

Відповідно до частини першої статті 228 Виборчого кодексу України (далі – Кодекс) сільська, селищна, міська виборча комісія реєструє кандидатів у депутати, висунутих організацією партії в багатомандатному виборчому окрузі, або кандидата в депутати, висунутого шляхом самовисування, за умови подання до відповідної комісії документів, передбачених статтею 223 Кодексу.

Частиною другою статті 228 Кодексу встановлено, що подання документів до виборчої комісії для реєстрації кандидатів у депутати закінчується за тридцять днів до дня голосування.

Згідно з частиною шостою статті 228 Кодексу територіальна виборча комісія не пізніш як на п’ятий день з дня прийняття заяви про реєстрацію кандидатів у депутати та доданих до неї необхідних документів приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в їх реєстрації.

Календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення повторних виборів депутатів сільських, селищних, міських рад (територіальних громад з кількістю виборців до 10 тисяч), сільських, селищних, міських голів "21" листопада 2021 року визначено, що представник місцевої організації партії, уповноважений на підставі довіреності від місцевої організації партії; кандидат у депутати, висунутий шляхом самовисування до "22" жовтня 2021 року включно подає до відповідної територіальної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатів у депутати.

Разом з тим, з огляду на визначені статтею 228 Кодексу строки для висування та подання до територіальної виборчої комісії документів для реєстрації кандидатів у депутати на відповідних місцевих виборах, до Доросинівської сільської територіальної виборчої комісії не надійшли жодні документи для реєстрації кандидатів у депутати.

За змістом пункту 5 частини першої статті 280 Виборчого кодексу України (далі – Кодекс) у разі якщо станом на день голосування у виборчому бюлетені не залишилося жодного кандидата у депутати територіальна виборча комісія з відповідних місцевих виборів приймає рішення про визнання виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі такими, що не відбулися, та про призначення повторних виборів.

Відповідно до частини четвертої статті 194 Кодексу повторні місцеві вибори призначаються територіальною виборчою комісією у разі визнання відповідних місцевих виборів такими, що не відбулися, в порядку, встановленому Кодексом.

Повторні місцеві вибори призначаються на останню неділю шістдесятиденного строку з дня прийняття рішення про їх призначення, а виборчий процес розпочинається за п’ятдесят днів до дня повторних місцевих виборів. Рішення про призначення повторних місцевих виборів приймається відповідною територіальною виборчою комісією не пізніш як у десятиденний строк з дня настання обставин, передбачених Кодексом (частина друга статті 195 Кодексу).

Частиною сьомою статті 195 Кодексу встановлено, що орган, який відповідно до статті 194 Кодексу прийняв рішення про призначення місцевих виборів, не пізніш як на третій день з дня прийняття такого рішення оприлюднює його у визначений ним спосіб, а також доводить до відома Центральної виборчої комісії в цей самий строк.

За змістом частини першої статті 209 Кодексу витрати на підготовку і проведення місцевих виборів, зокрема, повторних проводяться за рахунок коштів місцевого бюджету.

Враховуючи викладене, відповідно до частин першої, другої, шостої статті 228, частини четвертої статті 194, частин другої, сьомої статті 195, пунктів 1, 19 частини другої статті 206, частини першої статті 209, частини першої статті 280, статті 286 Кодексу, Доросинівська сільська територіальна виборча комісія п о с т а н о в л я є:

1. Визнати повторні вибори депутатів Доросинівської сільської ради в багатомандатному виборчому окрузі № 3, призначені на "21" листопада2021 року, такими, що не відбулися.

2. Призначити на неділю,"23"січня2022 року, повторні вибори депутатів Доросинівської сільської ради в багатомандатному виборчому окрузі № 3.

3. Визначити, що кількість депутатських мандатів, які будуть розподілятися на цих виборах в багатомандатному виборчому окрузі №3, становить 1 депутатський мандат у зазначеному окрузі.

4. Оголосити початок виборчого процесу повторних виборів депутатів Доросинівської сільської ради в багатомандатному виборчому окрузі № 3 з «4»грудня 2021 року.

5. Звернутися до Доросинівської сільської ради щодо забезпечення фінансування відповідних місцевих виборів.

6. Копію постанови надіслати Центральній виборчій комісії, відділу ведення Державного реєстру виборців, Доросинівській сільській раді, а також оприлюднити на стенді інформаційних матеріалів Доросинівської сільської територіальної виборчої комісії та офіційному сайті Доросинівської сільської ради.

 

 

 

       Голова

Доросинівської сільської     

територіальної виборчої комісії                 _______________  Наталя ГЛИНЮК

                                                                 

      Секретар

Доросинівської сільської     

територіальної виборчої комісії                 ________________ Інна ЗАМЕЛЮК

        

                                                       

М.П.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора